http://anubis.si/wp-content/uploads/2017/11/FrauFarrell_26.3.jpg

Chris Farrell svetujeUŽIVAJTE VSAKO OBDOBJE SVOJEGA ŽIVLJENJA

28/10/2018

Za me je to nekako isto…

 

Stara sem 67 – in ja, nosim oprijeti jeans, krilo nad koleni, visoke pete in usnjeno jakno!

Prestara za modne trende? Kdo pravi? Kdo odloča, kdaj je kdo star in še posebej, kdaj je nekdo prestar? In potem; prestar za kaj?

Ali pomeni biti “obseden z mladostjo”, če ima ženska po šestdesetem letu dobro postavo? Ali nas mora biti sram? Naj se ovijemo v dolga in ohlapna oblačila? Bi prepovedali cvetju cveteti samo zato, ker je zima in so druge rože uvele?

Seveda ne.

Veselili bi se  tej svetli točki v sicer tako temačnem času. Nihče ne bi rekel, »Hej, roža, tvoj čas se je iztekel, zakaj cvetiš, okoli tebe so že vsi ljubeznivo uveli.«

Modni trendi so enotni, to kar šteje je postava. Tudi če proporcije niso povsem skladne, se lahko oblečete tako, da boste paša za oči.

Nezadovoljstvo je le takrat, ko ignorirate lastno podobo v ogledalu. Če se nekdo spravi v tesno oprijeto oblačilo na predelu telesa, kjer oprijemanje sploh ni primerno, je vseeno koliko je star. Stvar pač ni estetska. Je pa res da vse prevečkrat opažam tesno oprijeta oblačila pri mladih dekletih, kjer jim, roko na srce, zmeraj ne naredi samo dobro. Pa se vprašam: punce kaj pa ogledalo? Zakaj pa imate najboljšo prijateljico?

Tako med nami, ne verjamem v slogane, kot so:

“50 je novih 30”. Zakaj vedno mora imeti starost tako pomembno vlogo?

Zakaj se moramo vedno zagozditi nekje med: mlad – zrel – star?

Vendar je odločilni dejavnik  celotna slika. Kaj čutite,  kako se počutite in v čem izgledate dobro? Predvsem sebi.

Ja, stvari morajo odgovarjati vam. Strinjam se s kritiki, da ni primerno, da se oblečejo v »vroče hlačke« ali  ekstremno kratko minico in se podajo po nakupih po mestu ali na sprehod po vasi. Groza!!! S takšnim načinom si hitro prislužiš zasmehovalni slogan, kot rečejo pri nas  v Nemčiji: »Od zadaj licej – od spredaj muzej«

Sicer pa, moje dame, upajte si! Dokazati morate, da ste ženska, ki je občudovanja vredna in ki ji lahko zavidajo na njeni samozavesti in podobi.

Naj mlajše dame razmišljajo: “Vau, tudi jaz želim izgledati tako, ko bom starejša!”

Uživajte vsako obdobje svojega življenja, ne da bi ves čas razmišljale o tem, ali ste verjetno že prestare za kakšen lep kos garderobe in kaj je primerno za vaša leta ali še huje, bog ne daj, kaj se spodobi za vas!

Želim vam sproščen odnos s seboj in svojo samopodobo.

Vaša Chris Farrell