DIAPO-3-PERRON-RIGOT

depilacijaBrazilska depilacija za moške? Zakaj pa ne?

19/05/2020

                                     

               Brazilska depilacija – odstranjevanje dlak z intimnega predela telesa.

Brazilska depilacija v Sloveniji  dandanes se je kar razširila. Skoraj vsaka ženska ima lastno izkušnjo s to storitvijo. Jo je preizkusila v kozmetičnem salonu ali si je poskušala narediti sama doma. V času karantene, zato, ker so bili kozmetični saloni zaprti, si je kar nekaj žensk poiskalo rešitev in so si kupovale voski v drogerijah, vendar žal to ni enako, kot depilacija v salonu.  Zato smo si vse oddahnile, ko se ponovno lahko videle v salonu.

Navadili smo se, da je depilacija telesa, precej pa brazilska (depilacija intimnega predela) je redna in potrebna storitev za sodobno žensko. Kaj pa moški? Res je, da si nekateri depilirajo hrbet, tudi druge predele telesa…kaj pa brazilska? Kam na to storitev gredo vaši boyfrendi, partnerji, možje? Saj si tudi oni  želijo biti urejeni, jim pa na voljo le britje, depilacijska krema ali krajšanje dlak s strojčkom. Vsi pa poznamo neprijetno posledico britja: razdraženost kože, vraščanje dlak… Depilacijska krema pa ne odgovarja vsakemu, se pogosto pojavi alergijska reakcija kože in tudi, kot pri britju, učinek ne traja dolgo. Krajšanje dlak je še koliko toliko optimalna rešitev, vendar je potrebna pogosta ponovitev postopka. Depilacija z voski je še vedno najbolj učinkovita metoda za odstranjevanje dlak.

V svojem salonu sem se za izvajanje brazilske depilacije tudi za moške odločila ravno zaradi tega, ker sem pogosto dobivala povpraševanje za to storitev in moj odgovor je bil vedno »ne, žal ne izvajam«.

Sem se pa zamislila, kam torej na depilacijo gredo vsi tisti, ki so iskali storitev? Nato 2017 leta sem vnesla v ponudbo še brazilsko za moške, da se še tudi oni lahko uredijo. Ne nazadnje tudi ve, vse te ženske, zaradi katerih pogosto se na to storitev naročijo moški, lahko zadovoljne.

Je pa naša, tako rekoč sodobna družba, še vedno zelo konservativna in se depilacija, precej  brazilska, smatra kot storitev za ženske in, čeprav so dlake zelo moteče, si moški ne upajo oglasiti v salonu zaradi različnih strahov in predsodkov.

Ključni moški strahovi in napačne predstave vključujejo:

 • Strah pred negativnim javnim mnenjem, če se razve, da moški redno obiskuje kozmetični salon;
 • Strah pred izgubo občutka moškosti v lastnih očeh;
 • Zmotnost , da je odstranjevanje dlak na intimnem predelu privilegij samo igralcev, športnikov ter umetnikov;
 • Strah pred bolečino med postopkom;
 • Strah pred neznanim okoljem, salonom, v kateri moški vstopi, ko se za storitev vselej odloči;
 • Strah pred izvajalcem storitve.

Opazila sem, da vsaki moški, ki prihaja v salon, se pozanima koliko drugih moških se naroča na brazilsko in na ostale storitve, išče potrditev, da ni edini, ki se je odločil za storitev. Skrbi ga tudi, kako bo potekala depilacija, lahko mu je zelo nerodno ter drugo…

V zvezi s tem bi želela povedati, da tudi ženskam je lahko nerodno in jih je strah, ko prvič pridejo h kozmetičarki, ki je ne poznajo,  pa vendar, ko je storitev opravljena, ugotovijo, da ni bilo tako hudo in boleče, kot so si prej predstavljale.

Vsaki stranki, tako moškim, kot tudi ženskam, priporočam, da pridobi lastno izkušnjo glede storitve, da jo ne zmoti mnenje drugih, čigava izkušnja iz različnih razlogov morda ni bila najboljša.  Vsak pa tudi ima svoj prag bolečine in žal ne morem niti jaz, niti kdo drug vam odgovoriti na vprašanje »kako bo bolelo?«. Vemo, da depilacija lahko boli, ker dlako izpulimo, ni pa nujno.

Zakaj se torej moški odloči za brazilsko depilacijo?

Zaradi estetike, higiene, lastnega boljšega počutja in,  da ugodi osebi, s katero si je blizu.

Moški radi obiskujejo bazene, fitnese, plaže, grejo s kolesi v hribe, marsikaj… Poletje prihaja zelo hitro, naenkrat bo že tukaj.  Depilacija telesa, precej brazilska, lahko ponudi več sproščenosti, kot drugače.

Kako se pripraviti na depilacijo in kaj je potrebno vedeti v zvezi z nego kože po postopku.

 • Pred depilacijo je potrebno prenehati z obiskovanjem solarija vsaj 2-3 dni prej;
 • Dlaka mora biti dolga vsaj 5 mm, zato, če se brijete, s tem prenehate en teden prej ali pa več;
 • Optimalna dolžina je 1cm, v primeru, da so dlake dolge, si jih skrajšajte s strojčkom za striženje, če lahko;
 • Pred storitvijo se je potrebno stuširati;
 • Izognite se nanašanja kozmetičnih sredstev na predele, s katerih se bodo odstranjevale dlake;
 • Po depilaciji se izognite sončenja, solarija, kopališč, savn vsaj 2 dni, poskrbite za pravočasno depilacijo.
 • Po postopku, na depiliran predel nanašajte negovalno kremo ali olje za pomiritev kože(ognjičevo, kamilično, aloe vera gel, bepanten)
 • Uporabljajte bombažno perilo.

V svojem kozmetičnem salonu za brazilsko depilacijo, depilacijo pazduh in obraza uporabljam voski Perron Rigot. So zelo učinkoviti, zanesljivi in varni. Omogočajo dober oprijem z dlako, vendar se pretirano ne lepijo na kožo, kar olajša delo in zmanjša morebitno bolečino. Vosek ne poškoduje povrhnjice. Odstranjuje se brez trakov. Rdečica na koži, ki se lahko pojavi po depilaciji, je povsem normalen pojav in navadno izgine v enem dnevu.

Spoštovane dame, pogosto vaš partner ravno pri vas poišče potrditev in spodbudo, da lahko obišče kozmetični salon zaradi brazilske depilacije, ter ostalih storitev,  zato ste ve tiste, ki prispevate k samozavesti in dobremu počutju vašega partnerja ali prijatelja.

Jaz pa bom poskrbela za sproščeno vzdušje v salonu in hitro, varno in učinkovito opravljeno storitev.

Vedno z vami in za vas,

Anastasiia Granda